Valikkoon

Jakamisen periaate pelastaa maailman

Benjamin Creme

Hyvän toivon lähettiläs

Benjamin Cremestä, brittiläisestä taiteilijasta ja esoteerisen filosofian pitkäaikaisesta opiskelijasta, tuli kansainvälisesti Maitreyan, Maailmanopettajan, julkitulon päätietolähde.

Benjamin Creme syntyi Glasgow’ssa, Skotlannissa v. 1922 ja alkoi opiskella taidetta jo nuorella iällä. Hänestä kehittyi etevä, modernin tyylin taitaja. Hän ystävystyi ja teki yhteistyötä monien johtavien, oman aikansa brittiläisten maalaustaiteen, musiikin ja kirjallisuuden edustajien kanssa. Hänen maalauksiaan on ollut esillä monissa arvostetuissa gallerioissa. Vuonna 2015 Cremen esoteerisen taiteen museo avattiin Los Angelesissa: benjamincrememuseum.org.

Nuoruusvuosinaan Creme opiskeli myös esoteerisen filosofian eri muotoja, erityisesti Helena Blavatskyn ja Teosofisen Seuran kautta 1800-luvun lopulla julkisuuteen tulleita ja sittemmin Alice Baileyn kautta tulleita oppeja. Vaikka nämä opetukset johtivatkin hänet uskomaan Henkisen Hierarkian Mestareiden olemassaoloon, hänelle tuli täydellisenä yllätyksenä, kun eräs Mestareista otti häneen yhteyttä v. 1959. Hänelle kerrottiin mm. että Maitreya, Maailmanopettaja – kaikkien Mestareiden Mestari – palaisi maan päälle noin 20 vuoden sisällä ja että Cremellä olisi oma roolinsa tässä tapahtumassa, jos hän suostuisi tehtävään.

Yli kymmenen vuotta myöhemmin, v. 1972, Creme aloitti intensiivisen harjoittelunsa Mestarinsa valvonnassa valmentautuakseen tulevaan tehtäväänsä: ilmoittamaan epäilevälle maailmalle Maailmanopettajan tulosta julkisuuteen. Siis Opettajan, jota eri uskontoon kuuluvat kutsuvat eri nimillä: Kristukseksi, Messiaaksi, Imam Mahdiksi, Krishnaksi, Maitreya Buddhaksi, jne. Cremen jatkuva kontakti Viisauden Mestariin soi hänelle pääsyn ajan tasalla olevaan tietoon Maitreyan julkisuuteen tulosta, samoin kuin täydellisen vakuuttuneisuuden esittämäänsä asiaan.

Vuosina 1975 – 1979 Creme kutsuttiin luennoimaan kautta Euroopan. Ensimmäisellä USA:n kiertueellaan v. 1980 hän puhui suurille yleisömille tärkeimmissä kaupungeissa. Vuodesta 1980 lähtien hänen kiertueisiinsa on kuulunut Länsi- ja Itä-Eurooppa, Japani, Australia, Uusi-Seelanti, Kanada, Meksiko sekä kaksi vuosittaista matkaa USA:han. Häntä on haastateltu yli 300:ssa radio- ja TV-ohjelmassa pelkästään USA:ssa.

Cremen Kristuksen paluuta käsitteleviä kirjoja on käännetty yli seitsemälle kielelle ja hänen viestiinsä reagoivat ryhmät ovat julkaisseet niitä kautta maailman. Suomeksi kirjoja on myös käännetty. Hän oli myös kuukausittain ilmestyvän Share International -lehden päätoimittaja. Lehti keskittyy poliittisiin, taloudellisiin, sosiaalisiin ja henkisiin muutoksiin, joita tapahtuu nyt maailmanlaajuisesti. Lehteä luetaan yli 70 maassa.

Benjamin Creme ei saanut palkkaa työstään eikä esittänyt mitään väitteitä omasta henkisestä asemastaan. Nämä seikat kuten myös hänen autenttisuutensa, älykkyytensä ja huumorinsa loivat uskottavuutta muuten niin uskomattomalle tarinalle ja saivat monet suositut mediapersoonat yhtymään Canadian Broadcastingin tuottaja / ohjelmaisännän Max Allenin mielipiteeseen: ”Maitreyan tarina on tärkeä ja Creme on asian ihailtava puhemies.”

Benjamin Creme
Benjamin Creme

Hänen ensimmäisestä julkisesta puheestaan lähtien v. 1974 miljoonat ihmiset kuulivat Cremen toivon sanoman ja monet ovat inspiroituneet auttamaan sen tunnetuksi tekemisessä maailmanlaajuisesti. ”Minun tehtäväni on ollut”, sanoo Creme, ”lähestyä suurta yleisöä asian liikkeelle panijana, auttaa luomaan toivon ja odotuksen ilmapiiriä. Jos pystyn tekemään niin, olen todella tyytyväinen.”

Vuoteen 2005 mennessä Cremen tarinan oli kuullut 30 miljoonaa ihmistä kautta maapallon. Heistä 20 miljoonaa uskoo tarinaan jossain määrin ja jopa 2 miljoonaa uskoo Cremen esittämään vakaasti. Vuonna 2010 Maailmanopettaja Maitreya aloitti julkisten televeisioesiintymistensä sarjan. Kesään 2013 mennessä esiintymisiä on ollut lähes 100 kpl neljässä eri maassa.

Benjamin Creme kuoli syksyllä 2016 93-vuotiaana. Informaatiotyö Henkisen Hierarkian ja Maailmanopettajan julkitulosta jatkuu.

Usein kysyttyä: Benjamin Creme vastaa useita askarruttaneisiin kysymyksiin.

Erkki Lehtirannan kirjoittama Benjamin Creme ja tapaus Maitreya -artikkeli Minä Olen -lehdessä.

Radio- ja TV-ohjelmien säännöllisenä vierailijana arviot Benjamin Cremestä ovat yksimielisiä: loistava vieras, joka on herättänyt kuuntelijoiden ja katsojien valtavaan palautteeseen.

"Benjamin Cremen positiivisen sävyn omaava, kattava ja hienosti kuvaava kertomus maailmanlaajuisista muutoksista on vetänyt monien vuosien ajan suuria yleisöjä Yhdysvalloissa ja ulkomailla."
Gustav Niebuhr, New York Times

"Creme oli fantastinen vieras, minulle olisi kunnia saada hänet uudelleen tänne, tunti oli liian lyhyt aika. Creme antoi kipeästi tarvitsemaamme toivoa."
Tony Trupiano, "Give it some Thought" (US)

"Tuottajani mukaan saimme puhelinpalautteita niin paljon, että niitä riittäisi kahdeksan tunnin lähetykseen."
Lee Rogers, KGO (ABC), San Francisco (CA, USA)

"Kiitos haastattelun järjestämisestä, nautin siitä!" Hän on sellainen ihminen, jonka kanssa haluaisi pitää yhteyttä.
Frank Sontag, KNOT (ABC), Los Angeles (CA)

"Benjamin Creme on kiehtova vieras. Hän näyttää, mikä on väärin maailmassa, miten se tapahtui ja mitä voimme tehdä katastrofin välttämiseksi. Hän on hyvin tietoinen, innostava ja tarjoaa toivoa näinä pimeinä aikoina."
Kyle Hunt, "Star Theory", BlogTalkRadio.com (Yhdysvallat)

"Benjamin oli mahtava vieras, jonka laaja tietopohja ja kyky keskustella ikään kuin nostavat hänen tietonsa ja viisautensa seuraavalle tasolle. Suosittelen häntä kaikille avomielisille elokuvantekijöille. Hän on uudestaan tervetullut minun ohjelmaan milloin haluaa."
Steven Shaman

Sivun alkuun